Interviews

Hoe hebben andere ondernemers een circulaire stap gezet en wat levert ze dat op? Hoe dragen mensen bij overheden en kennisinstituten hieraan bij? Lees de ervaringen hieronder.

 

Jouw ervaringen ook op deze pagina? Vul dit formulier in en we nemen contact met je op.

 

Interviews overzicht

Interview

Piet Geerts, medeoprichter Blue Kitchen: "In de Nederlandse zakelijke markt wordt 40.000 ton aan keukens weggegooid per jaar. Dat kan anders!"

Een gemiddelde keuken is opgebouwd uit tegen elkaar geplaatste kastjes van spaanplaat of MDF. “Allemaal aard- en nagelvast, dus zo’n keuken kan niet meeverhuizen”, zegt Piet Geerts, medeoprichter van Blue Kitchen. Per jaar wordt in Nederland alleen…

Interview

Gerard de Leede, CTO Solarge: "Onze lichtgewicht zonnepanelen zijn 100% recyclebaar en stoten in het productieproces een kwart minder CO2 uit"

Het rendement is vergelijkbaar met ’traditionele panelen’ van aluminium en glas. Maar de lichtgewicht zonnepanelen van Solarge zijn 100 procent recyclebaar en stoten in het productieproces een kwart minder CO2 uit. Daarnaast zijn ze twee keer zo…

Interview

Wido van Den Bosch, directeur Lune BV: "Circulariteit begint met het scheiden van afval, zodat het geen afval wordt maar grondstof blijft"

“Circulariteit begint met het scheiden van afval” aldus Wido van den Bosch, directeur van Lune BV. Lune ontwerpt, produceert en verkoopt producten om afval te scheiden. Wido: “Je ziet dat Lune de afgelopen jaren echt gigantisch is…

Interview

Esther Kersten, directeur FLEET: "Je gooit voor veel mensen business as usual op zijn kop. Daar zit je echt op change management"

Op Rotterdam The Hague Airport sorteren zelfrijdende robots jouw bagage. “We bieden logistiek aan als een service”, zegt Esther Kersten, Director Strategy & Sustainability FLEET bij Vanderlande. “We zijn gestart vanaf een wit vel papier met als…