Test de nieuwe Quickscan Circulaire Businessmodellen

Hoe is jouw huidige positie op het gebied van duurzaamheid en circulariteit en hoe is dit verwerkt in jouw businessmodel? De QuickScan Circulaire Businessmodellen is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) om hier een antwoord op te vinden. De QuickScan richt zich eerst en vooral op (bewerkte) grondstoffen en op de doelgroep MKB. De eerste versie is nu beschikbaar en we zijn op zoek naar ervaringen! Neem de QuickScan door, pas het toe op jouw bedrijf en laat ons weten wat je vindt.

 

De QuickScan is opgebouwd uit drie delen. Deel 1 geeft achtergrondinformatie over de circulaire economie. Deel 2 bevat een classificatie van circulaire businessmodellen. Deel 3 de feitelijke QuickScan. De eerste twee delen kunnen desgewenst overgeslagen worden ook al zal het dan wat lastiger zijn de vragen van de QuickScan te beantwoorden. Doornemen van alleen de QuickScan kost ongeveer 30 minuten; alles lezen en de QuickScan doen neemt ongeveer een uur in beslag. Na het invullen van de QuickScan stellen we feedback op prijs. Hiervoor is een korte enquête gemaakt. Hiermee willen we helder krijgen of en in hoeverre de QuickScan aansluit op behoeften en verwachtingen. Jouw antwoorden zijn dus belangrijk om de QuickScan zo nodig bij te schaven.

 

Het resultaat van de QuickScan bestaat uit drie delen:

  • een beknopte analyse waar jouw organisatie staat als het gaat om duurzaam en circulair ondernemen;
  • het formuleren van jouw ambitie voor de komende jaren;
  • een verkenning van het businessmodel dat daar het beste bij past.

 

Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw medewerking namens het onderzoeksteam (Jan Jonker, Niels Faber en Timber Haaker).

Mocht je vragen hebben dan kun je deze sturen naar Jan Jonker: janjonker@me.com.

 

Update januari 2022: de enquête is inmiddels afgelopen. Bekijk hier de definitieve versie: Quickscan Circulaire Businessmodellen

Subsidie Circulaire Ketenprojecten opent op 23 maart

Om de circulaire economie te bereiken moeten ook de complexe ketens ingrijpend veranderen. Dat vraagt om een sectorbrede benadering waarin meerdere partijen en schakels uit de keten zijn betrokken. Waarin activiteiten rondom het organiseren van ketens, samenwerking,…

Terugblik 'Toeleveranciers in de circulaire maakindustrie'

Op 9 februari 2023 organiseerde Circulaire Maakindustrie in het kader van de Week van de Circulaire Economie samen met MAAK Haarlem een bijeenkomst speciaal voor toeleveranciers in de maakindustrie. Het werd een inspirerende middag met veel interactie,…