Subsidie Circulaire Ketenprojecten opent op 23 maart

Om de circulaire economie te bereiken moeten ook de complexe ketens ingrijpend veranderen. Dat vraagt om een sectorbrede benadering waarin meerdere partijen en schakels uit de keten zijn betrokken. Waarin activiteiten rondom het organiseren van ketens, samenwerking, nieuwe businessmodellen én gedragsbeïnvloeding van mens en bedrijf nodig zijn.

 

Het Versnellingshuis Nederland circulair! helpt ketens sneller te verduurzamen op weg naar de circulaire economie. Ook de experts en subsidie van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) dragen hieraan bij. Zo zetten we samen ons netwerk in en betrekken de juiste personen.

 

Het Versnellingshuis ondersteunt in ketenregie: vanaf de verkenning tot aan de realisatie van de projecten in de markt. Dat doen ze voor de volgende fases:

 

  • Subsidie Circulaire Ketenprojecten (subsidie) – Subsidie om een ervaren procesbegeleider te betrekken bij uw project. In het project ontwikkelt u een circulair product, proces of dienst. De subsidie is er vooral voor mkb-ondernemers. Per project mag ook een grote onderneming meedoen. De regeling gaat op 23 maart 2023 open en toekenning gaat op volgorde van indiening, wees er dus snel bij!

 

  • Moonshotprojecten (verkenningsfase) – Jaarlijks selecteert het Versnellingshuis 5 complexe ketenprojecten om samen met ondernemers de keten te helpen veranderen. Dit soort projecten noemen we moonshots.

 

  • Ketendoorbraakprojecten (uitvoeringsfase) – In deze fase is er al een bestaand consortium van ketenpartners, een ondertekend ambitiedocument en plan van aanpak om te komen tot een circulaire keten. Hier brengen de betrokken partijen het plan in uitvoering.

 

 

Subsidie Circulaire Ketenprojecten opent op 23 maart

Om de circulaire economie te bereiken moeten ook de complexe ketens ingrijpend veranderen. Dat vraagt om een sectorbrede benadering waarin meerdere partijen en schakels uit de keten zijn betrokken. Waarin activiteiten rondom het organiseren van ketens, samenwerking,…

Terugblik 'Toeleveranciers in de circulaire maakindustrie'

Op 9 februari 2023 organiseerde Circulaire Maakindustrie in het kader van de Week van de Circulaire Economie samen met MAAK Haarlem een bijeenkomst speciaal voor toeleveranciers in de maakindustrie. Het werd een inspirerende middag met veel interactie,…