Circulair werkbezoek

Wederzijds begrip, een oproep tot meer samenwerking en vooral leren van de praktijk. Dat waren de voornaamste ingrediënten van een ‘circulair werkbezoek’ op 5 maart, dat Esther de Kleuver, directeur Duurzame Leefomgeving & Circulaire Economie van het ministerie IenW, Saskia van den Brink, manager Topsectoren Industriebeleid ministerie EZK en andere ambtenaren brachten aan SEW Eurodrive in Rotterdam en de TU Delft voor een presentatie van Alkondor.

 

Samen met onder andere vertegenwoordigers van Metaalunie (waaronder Metaalunievoorzitter Fried Kaanen) en FME kregen de deelnemers beter inzicht in de mogelijkheden die de circulaire metaalketen bedrijven nu al biedt maar ook de hobbels die daarbij genomen moeten worden.

 

Ton Verschuren, directeur van SEW Eurodrive vertelde hoe het bedrijf  de reparatieafdeling naar een goed renderende remanufacturingdienst wist te brengen. Op de TU Delft vertelde Martijn Veerman van Alkondor hoe hun product, de circulaire gevel als nieuw businessmodel in de markt is gezet, met alle uitdagingen die dat opleverde. Professor Tillman Klein vertelde over de bijdrage vanuit zijn onderzoek aan nieuwe businessmodellen voor de bouw.

 

foto: Metaalunie

Subsidie Circulaire Ketenprojecten opent op 23 maart

Om de circulaire economie te bereiken moeten ook de complexe ketens ingrijpend veranderen. Dat vraagt om een sectorbrede benadering waarin meerdere partijen en schakels uit de keten zijn betrokken. Waarin activiteiten rondom het organiseren van ketens, samenwerking,…

Terugblik 'Toeleveranciers in de circulaire maakindustrie'

Op 9 februari 2023 organiseerde Circulaire Maakindustrie in het kader van de Week van de Circulaire Economie samen met MAAK Haarlem een bijeenkomst speciaal voor toeleveranciers in de maakindustrie. Het werd een inspirerende middag met veel interactie,…